10 dingen die je moet weten bij het kopen van een motorjassen

U kunt veiligheid kopen – in ieder geval bij motorfietsjassen. Er is een zeer ruime keuze aan modellen beschikbaar op internet, en het is niet altijd makkelijk om de juiste jas te vinden voor uw individuele behoeften. Naast persoonlijke smaak moet u aandacht besteden aan enkele algemene criteria. Dat is de enige manier waarop u uw rit in comfort en veiligheid kunt genieten.

De 10 belangrijkste criteria voor het kopen van motorjassen

Het is gemakkelijk om motorfietsjassen op internet te vinden en te kopen. Als u dit belangrijke beschermende kleding niet zorgvuldig selecteert, kunt u later uw aankoop betreuren. De volgende 10 punten checklist is bedoeld om u te helpen investeren in het juiste kledingstuk, zodat u comfortabele, zorgeloze rijplezier kan garanderen.

1. Kies een jas om uw rijstijl te passen

De eerste beslissing die je moet maken is of je echt een aparte motorjassen nodig hebt, of als het beter zou zijn om een ​​motorfiets pak te kopen.

Een motorrij pak uit 1 stuk

Een motorrij pak uit 1 stuk is een volledige lichaamsbescherming die dicht bij je huid past en zal tijdens de rit niet in de wind vallen. Als u graag uw fiets raakt of door het verkeer over de snelweg op uw sportfiets raakt, kunt u liever een motorfietspakket kopen.

Een motor rij pak uit 2 stukken

De combinatie van een motorjasje en broek is ideaal voor mensen die flexibiliteit willen. Als u gewoon een toevallige rit maakt, hoeft u niet beide stukken van uw outfit mee te nemen. U kunt gewoon uw jas aftrekken en vervangen met een dagelijkse jas wanneer u naar uw bestemming komt. Bovendien bieden motorjassen meer opslagruimte dan een stuk pakken, en hebben meestal genoeg zakken voor uw portemonnee en documenten. Als u de meest flexibele optie wilt, gaat u er goed aan om een ​​aparte motorjassen te kopen

2. Kies kwaliteitsmateriaal

Bikers betogen over de basisvraag of een motorfietsjas gemaakt van textiel of een gemaakt van leer een betere keuze is. Deze materialen verschillen sterk van elkaar, maar zij hebben één ding gemeen: de prestaties van de jas zullen sterk afhangen van de kwaliteit van het materiaal en hoe het vervaardigd is. Het heeft veel ervaring om dit soort kwaliteiten te herkennen. Daarom is het handig voor minder ervaren of entry level riders om advies te vragen van meer ervaren ruiters.

Leren Motorjassen

Motorjassen van een hoogwaardig leder hebben een goede slijtvastheid en bieden een uitstekende bescherming tegen letsel als u in een ongeluk komt. Als u een jas van geitenleer of kalfsleer kiest, heeft u een dikte nodig van minstens 1,2 tot 1,4 millimeter. Dat is maar een fractie van een centimeter, maar als je leer dunner is, dan heb je maar beperkte beschermende eigenschappen. Kangoeroe leer is een ander interessant materiaal; Vanwege zijn robuustheid kunt u wegkomen met een jas van slechts 1 tot 1,1 millimeter dik.

Leren en Textiel Motorjassen

Meer en meer fabrikanten aanbieden jassen gemaakt van een combinatie van leer- en textielmaterialen. Leer omvat meestal de meest kwetsbare delen van het lichaam, met inbegrip van de bovenrug, schouders en bodem en bovenkant van de arm. De textielweefsel biedt betere comfort door extra ventilatie te creëren.

Textiel Motorjassen

Jassen gemaakt van een stof zoals nylon bevatten veel slijtvaste soorten zoals Armacor, Kevlar, Dynatec en 500 tot 2000 denier Cordura. Deze materialen bieden vaak een uitstekende ademendheid, bescherming tegen kou en waterdichtheid.

Tips voor het maken van uw keuze

Cruisers, weekendrijders en touring bikers kiezen meestal voor motorfietsjassen uit een textiel, zoals nylon of polyester, omdat ze meestal het beste comfort bieden. Sportieve ruiters leggen een beetje meer nadruk op de veiligheid, vooral als ze grotere risico’s in het verkeer of racen nemen en de voorkeur hebben om steviger leren jassen te kiezen. Motorjassen gemaakt van een combinatie van leer en textiel zijn een verstandig compromis.

3. De leeftijd van een motorjas is een factor

Bij het kiezen van een motorjassen moet u de leeftijd van het model opmerken. Oudere jassen bieden meestal niet dezelfde veiligheid of comfort in de industrie. Dit betekent dat het buitenste materiaal evenals het beschermende padding de renner niet voldoende bescherming biedt tegen letsel in geval van een ongeval.

4. Kijk naar de kleur van de jas

De meeste motorrijders hebben dezelfde favoriete kleur: zwart. Bij weinig lichtomgevingen kan een zwarte motorjassen echter zeer moeilijk in het verkeer worden gezien. Daarom moet je een jas kiezen met een makkelijk herkenbare kleur. Je kan jassen kopen in signaalgeel of oranje, of zelfs diegenen die grote panelen reflecterend materiaal gebruiken. Deze zullen zichtbaar zijn wanneer andere chauffeurs of renners hun lichten op hun manier schijnen. Dit zorgt voor goede zichtbaarheid en veiligheid.

5. Zoek een goed vervaardigde motorjassen

Uw motorjasje moet goed geconstrueerd zijn om de beste veiligheid en comfort te garanderen. Daarom moet u aandacht besteden aan de volgende punten bij het maken van uw aankoop:

naden

De naden van een motorjassen moeten altijd in de jas zijn, zodat ze geen schade veroorzaken bij een ongeval. Leren jassen moeten zeer weinig naden hebben, omdat meer naden de stabiliteit van het materiaal in gevaar brengen. Daarnaast moet de borst en rug gemaakt zijn van een stuk materiaal en niet van kleinere stukken genaaid. Dit kan een negatieve invloed hebben op de veiligheid van de jas.

ritsen

Ritsen op motorjassen kunnen uit kunststof of metaal worden gemaakt. Ze moeten gemakkelijk zijn om te openen en snel te sluiten. Bovendien moeten ze met een klepje bedekt worden, zodat ze geen extra kans op letsel in een crash vormen. Dekking over een ritssluiting biedt ook extra, effectieve bescherming tegen vocht in textieljassen.

6. Veiligheid moet voorop staan

Bij het kiezen van een motorjassen, moet u altijd de veiligheid in de voorhoede van uw gedachten houden. Door zijn textuur is het leer dikker dan textielweefsels. Zodra het leer onder mechanische druk staat, ondergaat het een ladingverdeling door iets te strengen. Dit beschermt het materiaal om makkelijk te rippen. Textielmaterialen presteren slechter dan motorfietsjassen van leer in dit opzicht. Het is makkelijker om het weefsel te scheuren, waardoor onbeschermde gebieden van je huid over het beton glijden. Daarom moet u er zeker van zijn dat motorfietsjassen gemaakt van een textielweefsel worden versterkt met materialen zoals leer of kevlar.

7. Beschermers

Motorjassen moeten geïntegreerde beschermers hebben. Dit zijn stukken beschermende vulling, meestal op de armen, rug en borst van je jas. Goede jassen zullen aangeven dat ze “CE goedgekeurd” zijn en er zijn zowel CE1 als CE2 niveaus van goedkeuring beschikbaar voor jassen. CE2 is een beter beschermingsniveau.

Criteria voor het kiezen van beschermers
Beschermende padding moet elastisch en groot genoeg zijn om de energie efficiënt te kunnen verdelen in een crash.

Bijpassende motorjassen moeten beschermers aan de buitenkant van de jas hebben.

Als de motorjas een losse pasvorm heeft, moeten de beschermers groter zijn en dicht bij het deel van het lichaam passen dat ze beschermen.

Beschermers mogen uw comfort niet beperken, maar moeten een groot genoeg oppervlak bedekken om uw bovenlichaam te beschermen.

Elleboogbeschermers moeten uw ulna altijd beschermen tegen letsel.

8. Kies een Comfortabele motorjas

Een hoogwaardige motorjas hoeft je lichaam niet alleen te beschermen, het moet ook een groot comfort bieden.

Gewicht en opslagruimte

Leren motorjassen zijn meestal zwaarder dan jassen gemaakt van een geweven textiel. Ze hebben ook minder zakken waar je geld of bezittingen kunt opslaan. Welke kenmerken zullen het belangrijkst zijn, hangt vooral af van uw individuele behoeften.

Regenbescherming

Het leer moet voorzien zijn van een speciaal waterdicht membraan om waterdicht te zijn. Anders kan het materiaal vocht absorberen, waardoor je leren jas nog zwaarder wordt. Dit heeft een negatief effect op uw comfort. Textielweefsels laten helemaal geen vocht in als ze waterdichte behandeling hebben. Dit wordt vaak toegepast op het binnenste van de jas. Het verdampen van water kan echter ervoor zorgen dat materialen met waterbestendige coatings snel afkoelen.

oververhitting

Leder heeft geen enkele manier om warmte uit je lichaam of van de zon te compenseren. Het kan de drager alleen in zekere mate warm houden en biedt alleen wat bescherming tegen de hitte. Motorjassen van leer zijn perfect voor temperaturen tussen ongeveer 55 en 75 graden Fahrenheit. Sommige modellen zijn echter gemaakt van hoogwaardige processen, waardoor hun materiaal ademend kan worden. Om te voorkomen dat de stabiliteit van het materiaal wordt beschadigd, is het beter om ventilatieopeningen zoals klittenband of ritsen te vermijden. Motorjassen gemaakt van textiel gebruiken verschillende voering materialen. Deze laten de jas toe om je warm te houden, zelfs in hoge winden. U moet echter weten dat extra voering de ademeenheid kan beperken. Daarom is het goed om een ​​jas met een verwijderbare liner te krijgen.

9. Krijg de beste pasvorm

Motorjassen worden verkocht in typische maten voor mannen en vrouwen. Sommige zullen worden gemerkt als unisex-formaat, maar het formaat kan sterk verschillen van fabrikant naar fabrikant.

Past precies

De jas moet perfect in je lichaam passen terwijl je staat en terwijl je zit. Daarom moeten ruiters de jas proberen in de positie die ze op hun fietsen zullen zitten.

Mouwen

Je mouwen moeten lang genoeg zijn. Ze moeten naar je polsen komen wanneer je je armen hebt verlengd en bent gebogen zoals ze zijn terwijl je reist.

ritsen

De mouwen van de mouwen moeten een rits hebben. Dit zorgt ervoor dat het motorjasje tijdens een ongeluk niet over de pols glijdt. De rits moet worden bedekt zodat het uw risico op letsel niet verhoogt.

10. Zorg goed voor je motorjassen

Je moet je motorjassen regelmatig schoonmaken, wat een effect kan hebben op het soort jasje dat je koopt. Goede zorg verhoogt de levensduur van een jas, helpt het om zijn functionele eigenschappen te behouden en helpt het langer te laten zien. Natuurlijk is het ook belangrijk voor goede hygiëne! Hoe veel tijd een renner moet uitgeven voor het schoonmaken van een motorjassen, hangt af van het materiaal waarnaar het gemaakt is.
Reinigen en verzorgen van lederen motorjassen
Motorjassen van leer moeten regelmatig worden behandeld met een lederen balsem, lederolie of vaseline. Dit zal hen verhinderen van verharding en uitdroging. De olie beschermt ook het leer tegen penetratie door water. Voordat u uw jas behandelt, moet u het met een waterdichtingsspray spuiten. Wrijf vervolgens de olie in de jas met cirkelvormige bewegingen. U kunt ook een zachte doek gebruiken om dit te doen. Het gebruik van slechts een beetje olie beschermt uw jas tegen extra residuen. Afhankelijk van de kleur van uw jas, kunt u een transparant product of een zwart vet gebruiken.

Reinigen en verzorgen van textieljassen

Textiel motorfiets jassen zouden veel nuttige informatie moeten geven voor hun zorg op de tag. U moet deze instructies volgen. Het is vaak mogelijk om dit soort motorjassen in de wasmachine op een fijne cyclus en met een delicate wasmiddel te wassen. U moet er zeker van zijn dat de watertemperatuur niet hoger is dan ongeveer 85 graden. Als uw jas ernstige vlekken heeft, kunt u detergent boosters gebruiken.

Tenslotte moet je je jas twee keer schoonmaken met gewoon water om ervoor te zorgen dat er geen wasmiddel in de stof blijft. U mag geen was verzachters gebruiken. Veel modellen kunnen ook niet in de droger worden gedroogd. Na drie wassen moet u de jas behandelen met een waterdichtingsspray die de vezels in het buitenste materiaal omvat. Dit verbetert de bescherming tegen niet alleen water, maar ook vuil. Er zijn ook fabrikanten die aanraden uw jas professioneel schoon te maken en waterdicht te maken. Dit zorgt ervoor dat de waterdichtingsspray gelijkmatig over het hele oppervlak van de jas wordt verdeeld.

Conclusie

Naast goed uitzien, moet een motorjasje veel bescherming en functionaliteit bieden. Dit betekent dat er een aantal dingen die u nodig heeft om aandacht te besteden aan wanneer u uw aankoop doet. Als u uitkijkt op de 10 punten die in deze koopgids worden uitgelegd, vindt u de perfecte motorjassen voor u. Wanneer u een op motorjas op het internet koopt!