Abn Amro Bank Bankieren en sparen tips

Als het gaat om het grote plaatje van uw financiën, kloppen er kleine dingen: zoals hoe en waar u uw bankzaken doet.
Bijvoorbeeld, een betaalrekening bij de verkeerde bank kan uw financiën verwoesten met onnodige kosten voor rekening-courant en klantenservice. De rechteroever daarentegen kan het leven eenvoudiger maken, rente betalen en zelfs uw besparingsdoelen automatiseren.
Maar waar begin je? Historisch gezien winkelen we niet voor bankieren zoals we zouden kunnen doen voor een nieuwe auto. Hoewel het eenvoudig genoeg is om de rentetarieven op spaarrekeningen met elkaar te vergelijken, is het mogelijk dat we de financiële zekerheid van een bank niet kennen, hoe het met klantenserviceaangelegenheden omgaat of dat het van plan is zijn rentetarieven morgen te verlagen. Omdat we verwachten dat we bij het openen van een bankrekening vele jaren blijven zitten, het loont om opzettelijk te zijn.
Hoe u de beste bank kiest

Vroeger was het kiezen van een bank niet zo moeilijk. U koos eenvoudigweg de bank die het dichtst in de buurt was van waar u woonde of werkte. Je moet de stemopnemers en managers leren kennen, en je hebt je spaar- en betaalrekeningen daar gehouden. Toen het tijd was om een ​​huis te kopen, hebt u misschien zelfs uw hypotheek daar aangevraagd.
Tijden zijn veranderd. Hoewel banken graag meer klanten in huis willen houden, gaan velen van ons naar een bank voor onze betaalrekening, een andere voor spaargeld en twee of drie voor onze creditcards en andere leningen. Dat is de realiteit van een concurrerende markt.

Accounts controleren via internet?

Uw primaire bankrelatie is hoogstwaarschijnlijk onze bankrekening. Het is abn amro waar we het vaakst mee omgaan: het storten van loonstrookjes, het betalen van rekeningen en het opnemen van contanten. U wilt dat dit soort account is:
geschikt
Kunt u gemakkelijk contant geld krijgen – in vestigingen of via gratis geldautomaten?
Kun je geld storten – op kantoren of op afstand met een app abn amro inloggen aanvragen?

Gratis internet bankieren?

Biedt de abn amro bank gratis controle zonder een minimum saldo?
Rekent de abn amro bank u aan om de geldautomaten van andere banken te gebruiken?
Biedt het een netwerk van gratis geldautomaten of vergoedingen voor het gebruik van andere geldautomaten?
Als u op zoek bent naar een gratis betaalrekening, vindt u misschien de noodzaak om compromissen te sluiten: de banken die het meest geschikt zijn (veel vertakkingen en geavanceerde technologie) kunnen degene zijn met een vergoeding. Kleinere banken en kredietverenigingen hebben mogelijk minder locaties, maar bieden vaak meer lonende accounts en meer persoonlijke service.
Als u het niet erg vindt om geen landelijke vestigingen te hebben, zijn kredietverenigingen geweldige alternatieven voor grote banken. Kredietunies werken net als banken – ze nemen deposito’s en lenen leningen – het verschil is dat ze non-profit organisaties zijn die eigendom zijn van hun leden. Dus in plaats van winsten in de zakken van de aandeelhouders te stoppen, kunnen kredietverenigingen leden betere rentetarieven en extraatjes bieden, zoals meer gratis geldautomaten. Je vindt hier kredietverenigingen bij jou in de buurt.
Een ander alternatief voor traditionele banken zijn online rentedragende betaalrekeningen. Deze controle- of “facturen” -accounts betalen rente op saldi (iets dat zeldzaam is bij traditionele betaalrekeningen). De wisselwerking is dat je alles online of telefonisch moet doen; er zijn geen takken om in te lopen. Vergelijk deze accounts hier.

Spaarrekening

Naarmate u beter met uw geld omgaat, zult u zich realiseren dat uw lokale abn amro bank, hoewel goed voor uw betaalrekening, niet de beste plaats is om uw spaargeld te houden. Dat is omdat:
Speciale banken die alleen online zijn, kunnen tot 10 keer meer rente betalen op spaarrekeningen dan lokale banken.
Als u uw spaargeld naast uw betaalrekening houdt, kan het verleidelijk – en veel te gemakkelijk – zijn om vaker in uw spaargeld te duiken dan zou moeten.
Dit is de reden waarom ik altijd heb aangeraden om jezelf eerst te betalen, automatisch elke keer dat je geld op spaargeld zet, zodat je het na een tijdje niet eens beseft.

Certificates of Deposit (CD’s)

Ten slotte kunnen depositobewijzen of cd’s een betere rentevoet op uw spaargeld bieden als u bereid bent om uw geld voor een bepaalde periode vast te leggen, omdat als u het vroegtijdig intrekt, u een boete moet betalen en uw rente geheel of gedeeltelijk verliest. Je kunt veel cd’s online openen, zelfs als je geen andere accounts bij die bank hebt.

Banktips en belangrijke vragen om te stellen

Neem voordat u een nieuwe bankrekening opent eerst de tijd om het account te begrijpen dat u opent.
Vraag een tarievenoverzicht. Vraag een vertegenwoordiger van de klantenservice over iets dat u niet begrijpt.
Houd rekening met eventuele vereisten voor het verkrijgen van de accountvoordelen (dit kan een minimum saldo zijn, een minimum aantal pinautomaat transacties per maand, of dat u ten minste één keer per maand directe storting en online bankieren moet gebruiken).
Bij het controleren van accounts, beslist u of u debetstrandbescherming wilt. Deze service waarmee uw bankpas kan werken, zelfs als u onvoldoende saldo op uw account heeft, maar voor een hoge prijs – tot € 20 per transactie. Het kan beschamend zijn om af en toe je kaart te laten weigeren, maar het kan je honderden per jaar besparen als je de neiging hebt om je banksaldo regelmatig laag te krijgen.
Gebruik verschillende accounts voor verschillende doelen. Hoewel meer bankrekeningen meer papierwerk en een ander wachtwoord betekenen om te onthouden, kan het gebruik van twee of meer bankrekeningen om uw geld te scheiden, het beheren van geld eenvoudiger maken omdat u altijd weet wat geld beschikbaar is om te besteden en welk geld wordt gereserveerd.

Meer weten over de abn amro – inloggen met uw e.dentifier?