Industriële Computers

Op deze dag en dag kunt u zich niet veroorloven om een ​​industrie efficiënt te runnen zonder een computer, omdat het een belangrijke rol speelt bij de meeste productiefaciliteiten. U moet beslissen op een computer die is ontworpen en gebouwd voor 24/7 (non-stop; 24 uur per dag, 7 dagen per week) en die de moeilijke industriële omgeving kunnen aanpakken. Er zijn veel veel voorkomende gevaarlijke elementen in de industrieën zoals stof, vloeistoffen, hoge temperaturen en dergelijke, die computers moeilijk omgaan met. Stof bevat vaak metalen of andere geleidende materialen die kunnen accumuleren in het elektrische systeem van de computer en kortsluiting veroorzaken. Stof kan op de koellichaam accumuleren om warmteoverdracht te voorkomen, stof kan kleine ventilatoren blokkeren om de luchtstroom te verstoren en de oververhitting van het systeem te veroorzaken. Oververhitting is een van de algemene oorzaken die de levensduur van de CPU verkorten. Water kan meer schadelijk effect hebben als het doordringt in het elektrische systeem van de computer; Een onmiddellijke kortsluiting kan de computer onbruikbaar maken en dwingen u meer geluk te investeren.

Industriële computers zijn ontworpen en gebouwd om deze moeilijke omstandigheden te weerstaan. Zij zijn robuuster en steviger om ernstige gevolgen te weerstaan; Ze kunnen in omgevingstemperatuur zo hoog zijn als 45 ° C (115 ° F) en voorzien van extra koelsysteem. Ze zijn in een behuizing gehuisvest om hen vrij te maken van stofdeeltjes, vloeistoffen of andere gevaarlijke stoffen. Door het feit dat ze verschillende doeleinden bezitten en meer functies hebben dan computers die voor thuis en eenvoudige kantoren worden gebruikt, zijn ze ontworpen voor 24/7 gebruik. Ze komen met een hogere kwaliteit voeding en in sommige gevallen is een extra PSU nodig.

De gemeenschappelijke microprocessors die worden gebruikt in computers zijn x86-compatibele CPU’s. Software kan aangepast worden voor een bepaalde applicatie of een on-the-shelf pakket voor specifiek gebruik.

Industriële computers komen met verschillende vormfactoren, zoals standaard 19 inch rack-mounted, paneel-gemonteerde, op de muur gemonteerde, op de vloer gemonteerde juk, enzovoort. Alle vormfactoren zijn ontworpen om superieure bescherming te bieden tegen moeilijke industriële omstandigheden. Sommige vormfactoren bieden superieure reinigbaarheid door het verwijderen van de richel, die bij aseptische gebieden bijv. In farmaceutische planten vereist is. Industrieel ontwerpen bieden meestal enkelvoudige computers en backplanes voor grotere herhaalbaarheid. De meeste industriële pc’s zijn echter vervaardigd met COTS moederborden.

Na de computer die op de rack is geplaatst, worden bij voorkeur gepaneerde computers bij voorkeur gekozen. Het is typisch samengesteld uit een LCD-monitor die in dezelfde behuizing is opgenomen als het moederbord en andere elektronica. Panel PC bevat vaak touchscreens met virtueel toetsenbord voor gebruikersinteractie.